Fekete-tengeri keszeg.

A keszeget kibelezzük, a bőrét meghagyjuk, hisz az tartja össze. Picit besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ötfűszerkeveréket, őrölt zöld borsot, édesnemes paprikát, fahéjat egy tálba teszünk. A keszeget beirdaljuk, beleforgatjuk a fűszerkeverékbe és forró olívaolajon megsütjük mindkét oldalán. Közben vinaigrettet készítünk: apróra kockázott mogyoróhagymából, olivaolajból, egy csipet borsból, borecetből és sóból. Charlotte burgonyát héjában megsütünk, és az egészet meleg tányéron tálaljuk.

 

Elárulom a nem túl nagy titkot: isteni finom volt. A fekete-tengeri keszeg az egyik legfinomabb keszeg-féle. És ritka is...

Szerző: TasnerLevente  2009.08.18. 03:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://urbi-et-orbi.blog.hu/api/trackback/id/tr401316734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása